02. - 03.12.2021. / Rovinj

TRI TJEDNA DO ADRIATIC WOOD DAYS KONFERENCIJE: Rovinj je domaćin skupa o šumarstvu, preradi drva, inovacijama i EU politikama!

Šesto po redu izdanje Adriatic Wood Days konferencije, jedne od vodećih međunarodnih konferencija o na šumi baziranim industrijama i pratećim EU politikama, održat će se 2. i 3. prosinca u Rovinju (hotel Eden). 

Tradicionalni skup iz godine u godinu okuplja sudionike iz cijele regije, ali i Europe, s glavnim ciljem pronalaska novih modela za daljnji razvoj sektora i naglašavanja ekološkog i društveno-gospodarskog potencijala prerade drva, posebice u ruralnim područjima.

Šumarstvo i prerada drva se sve više, posebice u kontekstu konferencije u Glasgowu doživljavaju kao cjelovit, jedinstven i integrirani sektor velikih mogućnosti, a novi zamah njegovom razvoju i daljnjem pozicioniranju daju i nove zelene EU politike.

Upravo zato, AWD će poslužiti kao platforma povezivanja vodećih stručnjaka iz gospodarstva, znanosti, politike i medija, koji će tijekom dva dana analizirati aktualno stanje i tražiti optimalna rješenja za unaprjeđenje prilika u cijelom na šumi baziranom sektoru.