2-3 December, 2019 - Dubrovnik (Srebreno, Hotel Sheraton)

STIŽU EUROPSKI LIDERI ZA BIOMASU: Bioenergy Europe o novostima u OIE

Bioenergy Europe, neprofitna međunarodna organizacija sa sjedištem u Bruxellesu koja okuplja nacionalne asocijacije i tvrtke iz cijele Europe, jedan je od glavnih partnera ovogodišnje konferencije u Dubrovniku.

Iako su peleti sve popularniji iz godine u godinu kao održivo i „zeleno“ rješenje za proizvodnju topline i energije, i dalje nisu dovoljno zastupljeni u europskim kućanstvima. Upravo je promocija novih, alternativnih rješenja jedna od glavnih misija ove organizacije, a sve kako bi se smanjio udio fosilnih goriva.

Bioenergy Europe nedavno je izdao svoje godišnje izvješće, koje se prvenstveno odnosi na upotrebu i proizvodnju peleta. Statistike su zadovoljavajuće, ali ima prostora za napredak. Tako je EU u 2018. godini proizvela gotovo 17 mil. tona peleta u postrojenjima diljem kontinenta, što je rast od 10% u odnosu na godinu prije.

Ovo povećanje proizvodnje koje se podudara sa stvaranjem novih postrojenja dovelo je do stvaranja novih radnih mjesta u ruralnim područjima, a statistike pokazuju i da je ovo tržište u istom razdoblju naraslo za 4%. www.bioenergyeurope.org