4.-5.12.2017. Dubrovnik (Srebreno, Hotel Sheraton)

O AWD-u

KADA I GDJE?

ADRIATIC WOOD DAYS održao se od 2. do 5.10.2016. u Srebrenom pored Dubrovnika, a u četiri dana trajanja okupio je više od 400 sudionika iz Hrvatske, Regije, Europe i svijeta i to iz svih područja povezanih s preradom drva: šumarstvo, biomasa, trgovina drvnim proizvodima, marketing kao i područje dizajna i povezanih kreativnih industrija.

Adriatic Wood Days (AWD) čini četiri tematski povezanih, ali programski odvojenih konferencija. Cilj održavanja AWD-a je intenzivna interakcija svih sudionika koji će se baviti aktualnim pitanjima i problematikom navedenih područja te donijeti preporuke i zaključke kojima se želi sudjelovati u kreiranju tržišnih trendova te utjecati na dugoročne sektorske politike na globalnoj razini.

Mjesto održavanja (hotel Sheraton)

Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel otvorio je svoja vrata u kolovozu 2015. Smješten je u pitoresknom naselju Srebreno, na dubrovačkoj rivijeri, nedaleko Dubrovnika te je stoga idealna destinacija za odmor ali i organizaciju poslovnih skupova. Moderno opremljen hotel s pratećim objektima osigurava svojim gostima vrhunsku gastronomsku ponuda, uz opuštajuću atmosferu i pogled na kristalno čisto Jadransko more.

Hotel Sheraton nudi mogućnost organizacije poslovnih sastanaka, kongresa i konferencija u prostranim i tehnički opremljenim dvoranama.  Poslovnim gostima na raspolaganju stoji business centar, uz besplatan bežični internet osiguravajući jedinstvenu ponudu za cjelokupan poslovni događaj. www.dubrovnik-riviera-hotels.hr/hotel/hotel-7

AWD pokreće ključna pitanja

  • AWD želi naglasiti ekološki i društveno gospodarski potencijal prerade drva koji u Europi postaje sve značajniji, jer se drvo prerađuje u ruralnim krajevima, čime se čuvaju milijuni radnih mjesta. Iz tog razloga se šumarstvo i prerada drva sve više doživljavaju kao cjelovit, jedinstven i integrirani sektor velikih mogućnosti.
  • AWD poziva na veću suradnju na području primjene tehnoloških inovacija, veću mobilizaciju drvne sirovine i sprječavanje ilegalnih sječa u državama članicama EU te promovira međususjedsku i regionalnu suradnju te bolju razmjenu dobrih praksi između sjevernih i južnih zemalja EU.
  • AWD otvara temu kaskadnog principa korištenja drva, jer dio interesnih skupina smatra da on ne bi trebao biti pravno obvezujući.
  • AWD otvara pitanje većeg i učinkovitije korištenja europskih sredstava, koja su sektoru već na raspolaganju, prije svega to se odnosi na sredstva za pametne specijalizacije te za ruralni razvoj.

O organizatoru

Organizator i inicijator AWD-a je Hrvatski drvni  klaster, vodeće udruženje u sektoru prerade drva u Hrvatskoj, koje okuplja preko 70 tvrtki kao i predstavnike znanstvene zajednice, državne administracije i vezanih sektora kao što su šumarstvo, energetski sektor i sl.  Glavna zadaća Hrvatskog drvnog klastera je unaprjeđenje konkurentnosti drvoprerađivačkog sektora kroz povećanje potrošnje drvnih proizvoda uz pomoć različitih razvojnih aktivnosti, brendiranje proizvoda, analizu podataka, međunarodne projekte, edukaciju članica, prisutnost u medijima i sl.

O suorganizatorima

Suorganizatori skupa AWD su vodeće obrazovne i istraživačke institucije iz Hrvatske, regije JIE i inozemstva